VINO I ESCAPE ROOM

Kombinacija zbog koje vrijedi na izlet do Istre

Početkom ljeta ove godine naišli smo na jedan skroz nov i zanimljiv koncept – bijeg iz podruma. Ne zvuči uopće tako novo i domišljato dok ne spomenem da je podrum zapravo vinski podrum.
Vinarija Matošević, smještena gotovo u samom srcu Istre osmislila je jedan skroz novi koncept degustacije vina. Od ljetos naime, možete degustirati nagrađivana i prepoznatljiva vina Matošević kroz uzbudljivu escape room avanturu.

[ PRVI VINSKI ESCAPE ROOM 🍷 ]
Ako ste ikada probali riješiti escape room misteriju znate kako to zahtjeva potpunu koncentraciju. Sada zamislite da je u cijelu priču uključeno i vino koliko je zabavnije 🥳.
🍷Osmišljeno je za tim od 2 do 5 osoba
🍷Igra se sastoji od uvoda, obilaska vinarije, degustacije, zadataka i skupljanja predmeta
🍷Najzabavniji način za osvojiti odlično vino
🍷Avanturistički oblik degustacije vina

 

escape room vinska degustacija

 

Kako se toga nitko ranije nije sjetio?

Prva misao koja nam je pala napamet – zašto ovo nitko nije smislio ranije; no “better late than never”. Ako si ljubitelj dobre kapljice, a voliš uzbuđenje, adrenalin i escape room ova je kombinacija pun pogodak.

Kako se rodila ideja o escape room vinskoj degustaciji doznajemo od dizajnerice igre:

Nastojeći osmisliti kako privući posjetitelje, koji su u vrijeme pandemije sve rjeđe pristizali, predložila sam ideju Ivici. Tek kada sam igru u potpunosti zgotovila, zatim testirala na ekipi u vinariji te u konačnici, svojim prijateljima, mogli smo igru predstaviti javnosti. Kombinirajući svoju ljubav prema ovakvom tipu igara te poslu u kojemu je užitak svakodnevica, zahvalna sam i sretna što mi je Ivica dao priliku da svoju kreativnost izrazim na način koji će, vjerujem, razveseliti brojne posjetitelje koji će, osim dobrog vina, kući ponijeti uspomenu na jedinstven doživljaj vinske degustacije. Wine cellar escape je tura gdje kroz avanturistički način kušanja potičemo goste da kroz rješavanje zadataka nauče o našim vinima a i vinima općenito. Tura je zamišljena za tim od 2-5 ljudi i započinje pričom o vinariji koju moraju pažljivo slušati. Nakon obilaska podruma slijede zadaci, skupljanje predmeta i igra

.Jedino pitanje koje nam ostaje neodgovoreno jest tko bi uopće htio pobjeći iz podruma punog najboljih hrvatskih vina?!

Vrijeme je berbe i možda najbolji dio godine za posjetiti vinariju Matošević i uživati u degustaciji i escape room-u. Skupi ekipu i isplaniraj svoj vikend u Istri.
Escape Room degustaciju u vinariji Matošević možeš rezervirati putem telefona 052 448 558 ili putem maila office@matosevic.com

Vinariju Matošević možeš pronaći i na facebooku i instagramu.

Photo credit: facebook.com/vina.matosevic

#escaperoom #istra #matošević #vinarija #winecellarescape