Dobra vijest za sve klince i klinceze – stiže prvi escape room za djecu!

  Kao i mi čije je djetinjstvo daavnoo prošlo, klinci su se totalno zarazili escape room igrama. To je zapravo vrlo pohvalno za naše najmlađe. Za razliku od klasičnih video igara i sličnih preokupacija, escape room za djecu doista pomaže pri razvijanju velikog broja vještina, kognitivnih sposobnosti, komunikacije i timskog rada. Pronalaženje novih rješenja i savladavanje izazova pomaže u poboljšanju pažnje i koncentracije, razvijanja mašte i kreativnosti, suradljivosti i donošenja odluka. Igrajući escape room igre djeca uče razmišljati, povezivati, snalaziti se u nepoznatim i novim situacijama, primjenjivati logiku i timski rad. Kako u našem obrazovnom sustavu ove vrijednosti nisu na prvom mjestu, dobro je da klinci i klinceze imaju dostupnu aktivnost u kojoj mogu razvijati ove vještine, a još je bolje što im se takva aktivnost sviđa.
Iako klinci obilaze escape room-ove otkad postoje, isto kao i njihovi roditelji, i već po defaultu organiziraju rođendane u escape room avanturama, napokon stiže i escape room u potpunosti prilagođen djeci.
Do kraja listopada očekuje se otvorenje Prve dječje detektivske agencije . Iako se detalji o lokaciji, tematici igre i sami zadaci čuvaju u tajnosti, vlasnica Kruna Josimović nam otkriva kako su ona i suprug na ideju došli igrajući već postojeće igre u Zagrebu, i da su takvo uzbuđenje i zabavu htjeli priuštiti i najmlađima.
Prva dječja detektivska agencija franšiza je iz slovenije, i ovo je prva takva igra za djecu u Hrvatskoj.
Prostor koji je tematski uređen u veselim i šarenim bojama, a sadrži hrpu mozgalica, zagonetki i zadataka pun je pogodak za djecu, ali i roditelje. Hoće li mali detektivi uspjeti riješiti slučaj, ostaje nam da pričekamo otvorenje i saznamo. escape room za djecu