Escape room igre sve su popularije u Hrvatskoj! Ovaj popularni oblik zabave nastao prema računalnim igrama u kojima treba pobjeći iz zaključane sobe, sve više zahvaća i Hrvatsku, na radost svih ljubitelja razbijanja kodova, timskog rada i rješavanja zagonetki.

Osim u Zagrebu, escape room igre su se proširile i po ostalim hrvatskim gradovima, pa se tako trenutno u Splitu nalaze dvije aktivne sobe, u Rijeci također dvije, u Puli jedna, a u Dubrovniku čak četiri.

Naravno, i dalje predvodi Zagreb, u kojem su trenutno djeluje 9 tvrtki sa ukupno čak 22 escape room sobe! Neke su autorske, neke po franšizi, ali svaka od soba sadrži jedinstvene i originalne izazove, pa zaista ne nedostaje izbora za sve ljubitelje escape room avantura.

U kojoj mjeri je Escape Room kao koncept popularan u Zagrebu, ponajviše govori podatak da je unazad godinu, dvije otvoreno čak osam takvih prostora.

Dolaskom sve većeg broja turista u Zagreb, raste i potražnja za ovim avanturističkim igrama, pa ne čudi da Turistička zajednica grada Zagreba na svojim internetskim stranicama preporučuje ovaj kreativni oblik zabave.

Popis svih otvorenih escape room igara, kako u Zagrebu tako i u ostatku Hrvatske, možete pronaći u Facebook grupi na linku:

https://www.facebook.com/groups/EscapeRoomCroatia/

Cijene escape room igara u Zagrebu

Cijene escape room avantura u Zagrebu se kreću od 300 odnosno 350 kn za 2-3 igrača, sve do 450-550 kn za grupe od 5, 6 ili čak 7 igrača. U svima vrijedi pravilo što je veći tim, cijena po igraču je niža i time prihvatljivija.