Otvorena je prva hrvatrska escape room franšiza.

Ovih je dana osvanula vijest da je lokalni zagrebački escape room izrastao u franšizu. Porazgovarali smo s dečkima iz ClueGo Escape Room Zagreb i doznali kako im je to uspjelo.

Nakon samo 18 mjeseci rada ClueGo Escape Room Zagreb postao je prva hrvatska escape room franšiza. Veliki je to uspjeh, posebno za hrvatske prilike. Svoju prvu franšizu otvorili su u Varaždinu, a vlasnice novog ClueGo Escape Room-a su Varaždincima već poznate Varaždinske Coprnice.

Kristijan iz ClueGo ER-a nam je otkrio kako su se ovih dana u Varaždinu odvijale posljednje pripreme za otvorenje prvog varaždinskog escape room-a. Soba u Varaždinu temeljena je na povijesnim činjenicama s ciljem da pobliže upozna igrače sa legendama i povijesti Varaždina.

Tajanstvenog naziva „Garestinska Vještica“ igra je srednjovjekovne tematike u kojoj igrači putuju u prošlost ne bi li spasili Varaždin od požara koji se doista i dogodio 1776.

Na pitanje imaju li namjeru otvoriti franšizu i u drugim gradovima Kristijan nam je rekao:

„Svi veći gradovi kod nas već imaju barem jedan escape room, Varaždin je tu ostao zakinut i srećom pa je Maja iz Varaždinskih coprnica prepoznala u tome priliku i javila nam se za suradnju. Mi smo trenutno fokusirani na suradnju sa našim novim franšizerima i promociju Garestinske vještice, a zatim ćemo u realizaciju slijedećih projekata. U pregovorima smo za još jednu lokaciju u Hrvatskoj, kao i za neke novosti u Zagrebu, no još je rano o tome govoriti. U svakom slučaju pozivamo sve koji bi nas htjeli i u svom gradu da nam se jave, mi smo uvijek za suradnju.“

Kako ste uspjeli postati prva hrvatska escape room franšiza u tako kratkom periodu?

„Od prve ideje i trenutka kada smo započeli ClueGo naša je vizija izrasti u brand posvećen kvalitetnom provođenju vremena i zabavi sa prijateljima. Pokretanje franšize korak je u strategiji koju smo pripremili za ClueGo, a koju polako realiziramo. Ovo je prva stanica od svih koje slijede,a krajnji nam je cilj da izgradimo ClueGo u brand koji je prepoznat po kvaliteti i sinonim za real-life društvene igre.“

Uspjeli smo zaviriti unutar ClueGo Escape Room Varaždin i moramo priznati kako je soba doista autentično uređena, a iz onog što smo doživjeli testirajući igru možemo vam samo reći da vas očekuje doista uzbudljiva avantura.

Više o ClueGo Escape Room avanturama možete doznati na njihovoj web stranici: www.cluego.eu