Što je escape room? Jesmo li stvarno zaključani? Koliko osoba može igrati?

Neka se odgovori razlikuju od mjesta do mjesta, ali odgovoriti ćemo na pitanja na koje je odgovor gotovo uvijek isti. 

Što je escape room?

Escape room igra je društvena aktivnost u kojoj su igrači zatvoreni u tematski uređenu sobu i uz uporabu predmeta u sobi, timskog znanja i vještina moraju otkriti tragove, riješiti zagonetke i pobjeći i/ili izvršiti misiju unutar zadanog vremena.

Jesmo li stvarno zaključani?

To se razlikuje od sobe do sobe, no najčešće niste zapravo zaključani, već samo zatvoreni. U slučajevima kada jeste zaključani obično postoji “panic button”, odnosno tipka koja otvara vrata u slučaju hitnoće. Ako vas pomisao na to da ste doista zaključani pomalo plaši, prije rezervacije igre uvijek možete nazvati i dogovoriti se da vas ne zaključaju – oko toga ne bi trebalo biti problema.

Postoji li dobna granica za igranje?

Gornja ne postoji – iako neke sobe sadrže zadatke koji zahtijevaju fizičku aktivnost, pa to provjerite na vrijeme. Donja granica za igrače se također razlikuje od escape-a do escape-a. Na nekim mjestima djeca ispod određene dobi mogu igrati isključivo u pratnji odrasle osobe.

Koliko osoba može igrati?

Najčešće od 2 do 5, no postoji dovoljno soba u zagrebu u kojima se istodobno može igrati i do 8 igrača.

Može li se u escape room-u organizirati proslava ili team building?

U svim se escape room-ovima mogu organizirati proslave i team buildinzi. Za dogovor najbolje je nazvati prije rezervacije i raspitati se o uvjetima i cijenama.

Jesu li igre teške?

Postoje teže i lakše igre, no nijedna nije nesavladiva. Uvijek možete tražiti pomoć game mastera, i sjetite se – escape room igre su logičke igre, stoga razmišljajte logički i sigurno ćete uspjeti 😀

Koliko dugo traje escape room igra?

Najčešće traju 60 min, no u Zagrebu ima više soba koje traju i 75-80min. Imajte na umu da ćete prije igre biti upoznati s pravilima, i da ćete se nakon igre fotkati, skupiti dojmove i sl. stoga će cijelo iskustvo trajati oko pola sata duže od same igre.

Što trebam ponijeti?

Osim dobrog raspoloženja i ekipe baš ništa. Sve što vam treba dobiti ćete u sobi 🙂

Koliko košta escape room igra?

Na nekim mjestima cijena je jedinstvena neovisno o broju igrača, no na većini, cijena varira o broju igrača. Raspon cijena u Zagrebu je od 60 do 225 kn po igraču. Što vas je više to je cijena po osobi manja.