Nakon prvih 5 godina postojanja escape room igara u Hrvatskoj, čak 3 domaća escape room-a našla su se na listi TOP 100 u cijelom svijetu. Istraživanje koje je proveo Jeff Marr – urednik stranice escapetheroomz.com izdvojio je više od 3000 escape room-ova iz cijelog svijeta, i filtrirao najboljih 100.

Prema podacima iz istraživanja, informacije relevantne za rangiranje su bile ocjene sa Googla, TripAdvisora i Yelp-a, što će reći zapravo da je rang lista, zapravo složena po ocjenama samih igrača. Iz baze od više od 3000 escape room-ova, Jeff je eliminirao sve koji imaju manje od 100 ocjena zbrojeno kroz sve 3 platforme, i zatim je preostale posložio prema prosječnoj ocjeni.Čak 3 zagrebačka escape room-a našli su se na listi najboljih 100 u svijetu, što doista nije mala stvar.

Svatko tko je igrao neke od zagrebačkih igara, i posjetio možda neke escape room-ove „vani“, zna da naše domaće igre kvalitetom mogu parirati i svjetskim franšizama, ali biti među prvih 100 i dalje je velika čast.Tako se na listi najboljih 100 u svijetu na zavidnom 16. mjestu našao domaći zagrebački ClueGo Escape Rooms & Adventures, koji su ujedno i prva hrvatska escape room franšiza.

Na 57. mjestu našao se Fox in the box Zagreb, i na 98. mjestu našao se Exit Games – escape room Zagreb.Svaka čast svim našim kreativcima! Sad doista znamo da u Zagrebu možemo igrati neke od najboljih igara na cijelom svijetu!Kompletnu listu 100 najboljih escape roomova u svojetu možete vidjeti ovdje.