Od sada možeš biti pravi escape room entuzijast.

Ovih dana pojavila se escape room aplikacija za Hrvatsku i mi smo ju odmah isprobali.

Logičnog naziva “ESCAPE ROOM HRVATSKA“, aplikacija nudi doista pristojan broj mogućnosti i sadržaja.

Pokretanjem aplikacije prva stvar koju ugledaš je oglas za stranicu uz pomoć koje je aplikacija razvijena (obzirom da je besplatna, reklamu ne zamjeramo, ali se nadamo da će developeri ukloniti reklamu kada broj preuzimanja bude dovoljno velik), nakon čega se prikazuje glavni izbornik.

Kreatori su se potrudili pa se tako u glavnom izborniku nalazi popis soba, interaktivna karta sa escape room-ovima u blizini, integrirani link na TA recenzije svih escapeova u hrvatskoj, novosti sa feedom posljednje objavljenih članaka vezanih uz escape room, popusti (integrirani link na FB grupu u kojoj se objavljuju popusti svih escapeova) i check-list – mogućnost kreiranja profila unutar kojeg možeš voditi evidenciju svih do sada odigranih soba i eventualne bilješke.

Popis soba podijeljen je po gradovima, temama i novootvorenim sobama. Ono što nam se posebno svidjelo je što su unutar check-list profila nabrojane sve sobe u Hrvatskoj, uključujući i zatvorene sobe, tako da je evidencija potpuna.

Za kreiranje check-liste potrebno je kreirati profil (registrirati se), čega baš i nismo obožavatelji, ali registracija traži samo ime, mail i lozinku, pa i nije toliki problem.

Odlična je i mogućnost pretraživanja soba po temi, pa tako možeš izlistati samo avanturističke ili horor sobe, sobe inspirirane špijunima i detektivima, pljačke i krađe, apokalipse, sobe u kojima se radnja vrti oko zločina i kriminala ili misterija i nadnaravnog. Doista je lako pronaći escape room igru koja ti se tematski najviše sviđa.

Pod opcijom novosti je priličan broj članaka i korisnih informacija o posljednjim događanjima na escape room sceni u Hrvatskoj.

Stavka “popusti” otvara stranicu FB grupe koja dijeli naziv s aplikacijom. Pretpostavljamo da je to jedini izvor objedinjenih popusta svih escapeova u Hrvatskoj, pa nema zamjerki, a i dobro je što su tvorci aplikacije integrirali browser u samu aplikaciju, tako da se i FB grupa otvara bez izlaska iz aplikacije.

Isto vrijedi i za recenzije. U integriranom pregledniku se otvara TripAdvisor popis svih escape room-ova iz cijele Hrvatske s pripadajućim recenzijama.

U zaključku, aplikacija je doista korisna, dobro složena, strukturno i vizualno čista i atraktivna i najvažnije – besplatna.

Aplikaciju je trenutno moguće preuzeti samo na android uređaje. Možeš ju pronaći na play store-u pretraživanjem “escape room hrvatska” (sa navodnicima), ili ju možeš preuzeti direktno iz menija, klikom na gumb ispod, ili skeniranjem QR-a.