DIY ili uradi sam escape room igre su križanac između prave escape room avanture i društvenih escape room igara u kutiji koje možete kupiti u trgovinama.

Escape room igre za kod kuće su izuzetno zabavan način za provesti večer s društvom, i donose najbolje od oba svijeta.

Igraju se u realnom prostoru (kod kuće) pa sve što se u prostoru nalazi može biti dio igre, a prednost je što ne morate ići nikamo da biste se igrali  i najbolje od svega – ne koštaju skoro niš’.

Ako malo pretražite web pronaći ćete podosta escape room scenarija koje možete postaviti doma, i neće vam trebati silna produkcija da biste postavili jednu takvu igru.

Ako se osjećate posebno kreativno u zadnje vrijeme, probajte sastaviti svoj escape room scenarij. Inspiraciju možete potražiti na 100 escape room puzzle ideas .

 

Od hrvatskih escape room-ova do sada je samo ClueGo Escape Rooms Zagreb izbacio svoj scenarij escape room igre za doma.

Dečki su otišli toliko daleko da naprave igru praktičnom i “budget friendly” da vam neće trebati ni jedan lokot, niti TV ili slična tehnologija, već isključivo predmeti koji se nalaze u gotovo svakom stanu, kući, vikendici, apartmanu ili studentskoj sobi.

Scenarij koji su osmislili po njima treba trajati 45 min, ali mi smo imali posla cijelih sat vremena. Igra je iznimno zabavna i dobrodošlo osvježenje od klasičnih večeri pred Tv-om.

“Misteriozni slučaj srpanjskog ubojice” od ClueGo Escape Rooms Zagreb možete preuzeti ovdje.

 

Još scenarija escape room igara za kod kuće možete potražiti na web stranici Instructables.

 

escape room kod kuce